1858

Размешчаны завод на маляўнічым беразе ракі Лабжанка, прытоку Сожа, на тэрыторыі былога рэктыфікацыйнага завода, заснаванага ў 1858 годзе памешчыкам Карлам Карлавічам Камінскім.
На рэктыфікацыю паступаў спірт-сырэц, які выпрацоўваецца сырцовымі заводамі Клімавіцкага павета, якія таксама належалі памешчыку Камінскаму. Спірт-сырэц дастаўляўся конным транспартам у бочках, вымярэнне яго праводзілася вёдрамі.
Выпрацаваны спірт-рэктыфікат адпраўляўся ў горад Чэрыкаў, дзе ў той час ажыццяўлялася вытворчасць гарэлкі.

1917

У 1917г. прадпрыемства было нацыяналізавана. Спачатку прадпрыемства было прымітыўным, але з часам пачалося далейшае развіццё вытворчасці.

1934

У 1934г. на тэрыторыі ЛГЗ арганізоўваецца пладавіназавод, дзе выпрацоўвалася пладова-ягаднае віно, джэм, яблычнае пюрэ, варэнне. Тара для захоўвання – драўляныя чаны, бочкі.

1935

Да 1935г. быў наладжаны выпуск гарэлак, разліў якіх вёўся ўручную ў посуд ёмістасцю Зл.,1л., 0,5л і 0,1л

1937

З 1939 года пачынае пашырацца асартымент гарэлак. Асвоены і наладжаны выпуск гарэлкі «Адмысловая Маскоўская». Колькасць працуючых на адным канвееры па разліванні і афармленні прадукцыі складала 12 чалавек.
Крыніцай электраэнергіі служыла паравая машына, шырока выкарыстоўваліся трансмісіі. Паром завод забяспечваўся ад уласнай кацельні, дзе быў усталяваны адзін кацёл Шухова-Берліна, а вадой – з ракі Лабжанка і артсвідравіны. Для перапампоўкі прадукцыі і падачы вады выкарыстоўваліся паравыя помпы.
У горадзе існавала крама, якая займалася продажам гарэлкі і знаходзілася ў непасрэдным падпарадкаванні завода. Да 1939 года завод знаходзіўся ў падпарадкаванні Цэнтра-спірту.
За гады Вялікай Айчыннай вайны завод быў разбураны. Пры адступленні немцы вывезлі ў Германію рэктыфікацыйны апарат, усё астатняе было падарвана.

1939

У 1937г. змантаваны першы канвеер, але ўсе аперацыі па-ранейшаму вырабляліся ўручную. Два канвееры забяспечвалі выпуск прадукцыі каля 5 тысяч дэкалітраў у год.

1944

Аднаўленчы перыяд пачаўся ў 1944 годзе, пасля вызвалення горада ад нямецка-фашысцкіх захопнікаў. Гарэлка ў гэты час выраблялася са спірту-сырца і рэалізавалася ў бочках. Аднаўленне завода працягвалася да 1950 года. За гэты перыяд часу былі адноўлены кацельня і цех рэктыфікацыі.

1947

У 1947 годзе на заводзе была пабудавана новая кацельня з двума катламі. Палівам быў торф, распрацоўкамі якога займаўся сам завод.

1948

З 1948 года пачынаецца вытворчасць гарэлкі ў бутэлькі.

1950

У 1950 годзе поўнасцю пачалі работу: цэхі рэктыфікацыі і разліву гарэлкі, лікёрны ўчастак, аддзяленне посуду.

1953

У 1953 годзе і наступныя гады калектыў завода прарабіў значную працу па засваенні і ўкараненні новай тэхнікі і перадавой тэхналогіі, па механізацыі і аўтаматызацыі вытворчых працэсаў, тэхнічнаму ўдасканаленню вытворчасці, па паляпшэнню ўмоў працы і побыту працавальных.
З 1953 года на заводзе ўкаранёны аўтаматычныя лініі разліву віно-гарэлачнай прадукцыі прадукцыйнасцю 3 тысячы бутэлек у гадзіну.
Да 1953 г. пашыраны асартымент выпускаемай прадукцыі (гарэлка 40%, 56% і 50%, гарэлка «Адмысловая маскоўская», лікёры, салодкія настойкі).

1955

У 1955 годзе была ўстаноўлена першая бутыламаечная машына.

1958

Да 1958 году ў цэху разліву налічваецца 4 аўтаматычных лініі разліву прадукцыі (0,25л.- 1 лінія і 0,5л.- 3 лініі). У гэтым годзе перыядычна дзеючы рэктыфікацыйны апарат заменены на бесперапынку дзеючы прадукцыйнасцю 750 дэкалітраў у суткі з адначасовым аддзяленнем сивушного масла і ЭАФ.

1959

У 1959 годзе была ўстаноўлена новая бутыламаечная машына прадукцыйнасцю 6000 бут / гадзіну, а ў 1967 годзе з такой жа прадукцыйнасцю ўстаноўлена лінія разліву гарэлкі. З асартыменту выключана гарэлка 40%, а дададзены гарэлкі высокай якасці – «Адмысловая маскоўская», «Сталічная», «Крышталь». Асвоены выпуск вырабаў “Белавежская асаблівая”, гарэлка “Расійская”.

1966

У 1966 годзе дадаткова пабудавана артэзіянская свідравіна. Агульны выдатак вады складаў 60 м3 у год.

1967

У 1967 годзе колькасць працоўных склала 274 чалавек, ІТР – 24 чалавекі, служачых – 14 чалавекі.

1967-1968

У 1967–1968 гг. зманціравана 5 аўтаматычных ліній разліву вытворчасцю 6 тысяч бутэлек у гадзіну.

1976

Адным з першых у вобласці ў 1976 годзе заводу было прысвоена званне прадпрыемства высокай культуры, якое пацвярджалася штогод.

1980

У 1980 годзе пабудаваны будынак новай рэктыфікацыі з усталяваннем новага рэкапарату прадукцыйнасцю 2000 дал у суткі і трохпавярховы будынак адміністрацыйнага корпуса.

1992

У 1992 годзе пабудаваны цэх і ўстаноўлена прессформа для вырабу скрынь з поліэтылену нізкага ціску.

1994

У 1994 годзе здадзена ў эксплуатацыю аўтаматычная лінія магутнасцю 6 тысяч бутэлек у гадзіну з укупаркай “пад вінт”, вытворчасці нямецкай фірмы “Нагема”.

1996

У 1996г. завершана будаўніцтва новага спіртсховішча на 150 тысяч дал спірту.
Для транспарціроўкі сыравіны, асноўных і дапаможных матэрыялаў выпускаемай прадукцыі маецца завадскі аўтатранспарт у колькасці 68 адзінкі.

1997

У 1997 годзе здадзены ў эксплуатацыю аўтаматычныя майстэрні.

1999

У 1999 годзе кацельня завода пераведзена з вадкага паліва на прыродны газ.

2001

У 2001 годзе для павышэння канкурэнтаздольнасці выпускаемай прадукцыі завод набыў і змантаваў аўтаматычную лінію разліву кампаніі «МАG» (Італія), якая дазваляе выкарыстоўваць посуд рознай ёмістасці (ад 0,25 да 1л), а таксама ўжываць кроненпробку для закаркавання вырабаў. Дадзеная лінія дазваляе выпускаць прадукцыю з двухпазіцыйнай этыкеткай, што дазваляе палепшыць вонкавы выгляд прадукцыі. Таксама змантаваная лінія па разліве ціхіх і шыпучых вінаў.

2002

У 2002 годзе ўстаноўлена тэхналагічнае абсталяванне па перапрацоўцы пладова-ягаднай сыравіны. Сюды ўваходзяць тры прэса фірмы «Бухер» прадукцыйнасцю 5 тон яблыкаў у гадзіну кожны, а таксама вакуум-выпарная ўстаноўка з дапамогай, якой вырабляцца канцэнтраваны сок, які выкарыстоўваецца ва ўласнай вытворчасці і для рэалізацыі за межы РБ.

2004

Для вызначэння мікрапрымешак у спірце і гарэлцы ў 2004 годзе завод набыў газавы храматограф.

2007

У мэтах паляпшэння знешняга выгляду прадукцыі ў 2007 годзе быў набыты аўтаматычны станок для этыкетоўкі і налепкі акцызнай маркі для лініі па разліву лікёра-гарэлачных вырабаў.

2008

Выраблены капітальны рамонт уласнай свідравіны.Праведзена асобная траса ад свідравіны да ўчастку разліву вінводизделий.На ўчастку разліву заменена састарэлае абсталяванне водападрыхтоўкі, змантавана: усталёўка змякчэння, фільтр абезжалезвання, сістэма водападрыхтоўчая.

2009

На АСП “Касцюковіцкі спіртзавод” праведзена мадэрнізацыя брагарэктыфікацыйнай устаноўкі (БРУ) з трохкалонай на шасцікалонную.

2010

Студзень – удасканаленне працэсу водападрыхтоўкі (замена фільтраў папярэдняй ачысткі на новую сучасную ўстаноўку абезжалезвання і асвятлення).
Чэрвень – на АСП “Касцюковіцкі спіртзавод” уведзена ў эксплуатацыю новае варачнае аддзяленне.
Верасень – зманціравана і ўведзена ў эксплуатацыю ўстаноўка сярэбранага фільтравання.
Снежань – мадэрнізацыя спіртсховішча (дэмантаж састарэлых ёмістасцяў); зманціраваны бракіражны аўтамат італьянскай вытворчасці прадукцыйнасцю 3,7 бутэлек за гадзіну.

2011

Студзень – зманціравана новая італьянская лінія разліву прадукцыйнасцю 6000 бутэлек у гадзіну, зманціравана ўстаноўка паліруючай фільтрацыі.

2014

У 2014 годзе былі набыты і ўстаноўлены на лініях разліву два лазерныя маркератары, здольныя наносіць маркіроўку на гатовую прадукцыю як на каўпачку і этыкетцы, так і на шкляной бутэльцы, што вядзе да дадатковай абароны ад падробкі гатовай прадукцыі.

2015

У студзені 2015 года праведзена рэканструкцыя лініі разліву “Нагема” эфектыўнай прадукцыйнасцю 6000 бутэлек у гадзіну, з устаноўкай новай рататыўнай этыкеціровачнай машыны мадэль 720-Н12-SA2-CG1 і якая апалосквае машыны кампаніі “Axtra” Італія. Гэта рэканструкцыя дазволіла наладзіць выпуск новых відаў прадукцыі з афармленнем бутэлек самаклейнымі этыкеткамі на папяровай і поліэтыленавай аснове. Устаноўка новай машыны, якая апалосквае наўзамен бутэлькамаечнай машыны, прывяла да значнага зніжэння энергарэсурсаў, т.я. апалоскванне новай бутэлькі адбываецца зыходнай сыравінай. Аналагічная якая апалосквае машына была ўсталяваная і на лініі разліву «Sigma» эфектыўнай прадукцыйнасцю 3000 бутэлек у гадзіну, што таксама прывяло да зніжэння энергарэсурсаў.
Меню